Proč je dobré, abyste používali probiotické produkty v období chřipek?

Probiotické produkty přispívají velkou měrou k udržení zdravého imunitního systému dospělého jedince. Mají samozřejmě také pozitivní vliv na zdraví i těch nejmenších. Právě ti jsou ohroženy nejvíce, protože jejich střevní prostředí se postupně vyvíjí. Ve střevním prostředí se vyskytují žádoucí i škodlivé bakterie. U zdravého jedince jsou v rovnováze. Jakmile je tato rovnováha narušena, dochází v lidském organismu ke změnám a imunitní systém se naruší. A pak stačí sebemenší prochladnutí, které se projeví zvýšenou teplotou, kašlem či silnou sekrecí z nosu. Narušená imunita často bývá odpovědná za záněty uší, nachlazení nebo chřipky. Tedy různých nemocí, které děti umí ošklivě potrápit.

Nemoci u dětí je možné předcházet podáváním některých probiotických produktů s výtečnou chutí, jako jsou tablety v kombinaci vitaminu C. K další doplňkům stravy patří dětské probiotické kapky. V současné době se přidávají tyto blahodárné kultury i do sušených mlék a jiných produktů. Ty pak začnou pracovat teprve ve střevě, kde se probouzejí k aktivnímu životu.

Více podrobných informací o chřipce naleznete na adrese: symptomy.cz/priznaky/chripka

Nejenom v období chřipek si mohou obstarat lidé v lékárnách též znamenitý medikament jako je PROIMUN Forte, který se prodává v balení po třiceti či šedesáti tabletách. Ten pomáhá jak při běžném nachlazení, tak i při vypjaté fyzické a psychické zátěži. Za zmínku stojí také fakt, že tento preparát má až čtyřnásobně vyšší účinek při posílení imunitního systému. V neposlední řadě při jeho konzumaci dochází k potlačení rozvoji patogenních miniaturních organismů a naopak podporuje prospěšné probiotické bakterie ve formě laktobacilů. Ti se podílí na obnově přirozené rovnovážné mikroflóry trávicího traktu.

PROIMUN forte se podává vždy před jídlem a nechá se v ústech pomalu rozpustit. Jedna tableta obsahuje speciální směs nukleotidů, probiotikum zvané Bacillus coagulans, vitamín C, prebiotikum tzv. Inulin. Nechybí tu ani přídatné látky, jako je sukralóza neboli nízkokalorické sladidlo, sorbitol (alkoholický cukr), stearát hořečnatý, barvivo, aroma a stabilizátor.